آموزش شبکهCompTIA +NetworkMCSA 2016آموزش جامع شبکهآموزش عملی شبکه

پشتیبان گیری و روش های آن

اهمیت پشتیبان گیری از داده ها چیست؟

از دست دادن اطلاعات ممکن است برای هر کسی اتفاق بیفتد. یک استراتژی پشتیبان گیری (Backup) قوی می تواند تفاوت بزرگی در زندگی دیجیتال شما ایجاد کند و به شما آرامش دهد. اگر اطلاعات خود را به دلیل نقص سخت افزاری یا حمله باج افزار از دست دادید، داشتن یک نسخه پشتیبان می تواند مهلتی باشد که به دنبال آن هستید.

دلیل اصلی پشتیبان‌گیری از داده‌ها، داشتن یک آرشیو امن از اطلاعات مهم شما، چه اسناد طبقه‌بندی شده برای کسب‌وکارتان یا عکس‌های ارزشمند خانواده‌تان است تا بتوانید در صورت از دست دادن داده‌ها، دستگاه خود را به سرعت و بدون نقص بازیابی کنید.

از چه اطلاعاتی باید نسخه پشتیبان یا Backup تهیه کنیم؟

به عنوان پایه، باید از هر چیزی که در صورت گم شدن قابل جایگزینی نیست، نسخه پشتیبان تهیه کنید. برای عموم  افراد ممکن است شامل، دفترچه های آدرس، شماره های تماس، تصاویر، فیلم، فایل های موسیقی، ایمیل ها، فایل های Word و Excel، نقشه ها و غیره باشد.

برای کسب‌وکارها و شرکت ها، پشتیبان‌گیری از داده‌ها کمی فنی‌تر می‌شود و می تواند شامل پشتیبان‌گیری از پایگاه‌های داده، فایل‌های پیکربندی، مشاین های مجازی، سیستم‌های عامل و فایل‌های رجیستری باشد و معمولاً بخش فناوری اطلاعات مدیریت آنها را بر عهده دارد.

پشتیبان گیری
از چه اطلاعاتی باید پشتیبان گیری کرد؟

راه حل های پشتیبان گیری از داده ها و گزینه های ذخیره سازی پشتیبان یا Backup

ذخیره سازی داده ها و اطلاعات و به عبارتی پشتیبان گیری از انها برای عموم افراد می تواند روی حافظه های جانبی خارجی مانند USB و هارد های اکسترنال و DVD انجام گیرد.

محل پشتیبان گیری
کجا باید داده ها را ذخیره نمود و پشتیبان گیری نمود؟

اما در محیط های سازمانی، شرکت ها و وزارت خانه ها پشتیبان گیری می بایست روی تجهیزات ذخیره سازی حرفه ای مانند EMC با رویکردهای SAN و NAS انجام شود.

تجهیزات ذخیره سازی
تجهیزات ذخیره سازیEMC

در انتخاب راه‌حل پشتیبان‌گیری از داده‌ها، افراد می‌توانند از چگونگی توسعه استراتژی‌های پشتیبان‌گیری از داده‌ها توسط کسب‌وکارها استفاده کنند و این کار را با در نظر گرفتن اهداف نقطه بازیابی (RPO-recovery point objectives (RPO)) و اهداف زمان بازیابی (RTO-recovery time objectives (RTO)) انجام دهند:

منظور از RPO مدت زمان بین پشتیبان‌گیری از داده‌های شما است، خواه ۲۴ ساعت یا یک ماه باشد، و درک اینکه این بازه زمانی است که در صورت بروز حادثه، داده‌های خود را از دست خواهید داد. هر چه RPO کوتاهتر باشد، داده های کمتری از دست می دهید و بالعکس. همچنین، RTO زمانی است که برای بازیابی اطلاعات شما لازم است. به طور کلی، هرچه راه حل ذخیره سازی شما سریعتر یا ساده تر باشد، زمان بازیابی شما سریعتر خواهد بود.

سه پرسش مهم به هنگام پشتیبان گیری باید پاسخ داده شود،

  1. از چه داده هایی پشتیبان بگیریم؟  حیاتی – حساس – مهم
  2. روی چه مدیا یا سخت افزاری پشتیبان  بگیریم؟  استوریج  در محیط سازمانی مانند  Dell EMC
  3. چه زمانی پشتیبان تهیه کنیم؟  بعد از آخرین تغییرات

معرفی ابزارهای رایج پشتیبان گیری

آکرونیس

ابزار آکرونیس برای پشتیبان گیری
ابزار آکرونیس

ابزار Veeam Backup

ابزار Veeam Backup
ابزار Veeam Backup

برای یادگیری مهارت های مرتبط با شبکه های کامپیوتری از جمله روش های پشتیبان گیری می توانید از دوره CompTIA Network plus (نتورک پلاس)شروع کنید. همچنین برای شرکت درکلاس های آنلاین می توانید طبق تقویم آموزشی دوره مورد نظر را انتخاب نموده و با شماره ۰۹۳۶۵۸۰۳۰۰۱ جهت مشاوره و ثبت نام تماس بگیرید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا